پخش زنده
امروز: -
صندوق توسعه و احیا از آغاز فرآیند مزایده عمومی واگذاری ۴۱ بنای تاریخی در ۱۶ استان با هدف جذب سرمایهگذار جهت مرمت، احیا و بهرهبرداری از مجموعهای متنوع از خانهها، کاروانسراها، حمامها، باغها و بناهای شاخص تاریخی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما صندوق توسعه و احیا از آغاز فرآیند مزایده عمومی واگذاری ۴۱ بنای تاریخی در ۱۶ استان با هدف جذب سرمایهگذار جهت مرمت، احیا و بهرهبرداری از مجموعهای متنوع از خانهها، کاروانسراها، حمامها، باغها و بناهای شاخص تاریخی خبر داد.
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، در راستای حفاظت فعال و بهرهبرداری مؤثر از میراث معماری ایران، مزایدهای عمومی برای واگذاری حق مرمت، احیا و بهرهبرداری از ۴۱ بنای تاریخی در ۱۶ استان کشور برگزار میکند. آگهی این مزایده در روزنامه ایران منتشر شده و تمامی مراحل آن از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) انجام خواهد شد.
واگذاری با هدف احیا و بهرهبرداری پایدار
در این مزایده، صندوق توسعه و احیا، واگذاری بناها را در قالب قرارداد سرمایهگذاری شامل مرمت، احیا و بهرهبرداری در مدت معین انجام میدهد. این فرآیند بهگونهای طراحی شده که هم میراث فرهنگی حفاظت شود و هم فرصتهای اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق مختلف کشور فعال شود. اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط میتوانند با ثبتنام در سامانه ستاد و دریافت گواهی امضای الکترونیکی، نسبت به دریافت اسناد مزایده، تکمیل فرمها و ارائه پیشنهاد اقدام کنند.
بارگذاری پاکتهای الف و ب و پیشنهاد قیمت در سامانه الزامی است و اصل پاکت الف، حاوی ضمانتنامه معتبر شرکت در مزایده، باید بهصورت حضوری به دبیرخانه صندوق تحویل داده شود.
تاریخ های مهم مزایده
بر اساس اطلاعیه منتشرشده، مهلت دریافت اسناد مزایده از ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴ آغاز شده و تا ساعت ۱۹ روز دوشنبه ۲۳ تیر ادامه دارد.
آخرین فرصت برای تسلیم پیشنهادها نیز تا ساعت ۱۹ روز دوشنبه ۳۰ تیر تعیین شده است. جلسه کمیسیون ارزیابی پیشنهادها در ساعت ۱۰ صبح روز سهشنبه ۳۱ تیر در محل عمارت تاریخی مسعودیه برگزار خواهد شد و همزمان از طریق سامانه ستاد نیز در دسترس خواهد بود.
همچنین اصل ضمانتنامه شرکت در مزایده باید حداکثر تا ساعت ۱۶ روز دوشنبه ۳۰ تیر به دبیرخانه صندوق توسعه و احیا، واقع در میدان بهارستان تهران، خیابان اکباتان، عمارت مسعودیه تحویل داده شود.
بناهای واجد مزایده از اصفهان تا یزد
بناهای تاریخی مشمول این مزایده در ۱۶ استان کشور پراکندهاند و مجموعهای متنوع از خانههای تاریخی، کاروانسراها، حمامها، باغها، کافهها و حتی سینما را دربرمیگیرند. در استان اصفهان، خانه مغنی، کافه منارجنبان، خانه فاطمی نائین و اتاق جنب سردر در کاشان معرفی شدهاند. در استان البرز، مجموعه ینگهامام در ساوجبلاغ قرار دارد.
استان آذربایجان شرقی میزبان کاروانسرای جمالآباد در میانه، ایری علیا در ورزقان و کاروانسرای الخلج در بستانآباد است. در تهران، کاروانسرای امینآباد در فیروزکوه قرار دارد و در خراسان جنوبی، خانههای کوزهگران و رائیفرد در بیرجند معرفی شدهاند.
خراسان رضوی نیز سه بنای شاخص شامل کاروانسرای زعفرانیه در سبزوار، کاروانسرای مهر در داورزن و حمام حاج رئیس در تربت حیدریه را شامل میشود.
در خراسان شمالی، کاروانسرای قلی در جاجرم معرفی شده و در استان خوزستان نیز سینما شیرین در آبادان، خانه نیلساز و خانه سوزنگر در دزفول، سازههای آبی شوشتر (محوطه کارخانه برق قدیم) و خانه ماپار در اهواز واگذار خواهند شد.
خانه میررحیمی و خانه ابراهیمی در دامغان استان سمنان، کاروانسرای دوکوهک در شیراز، کاروانسرای دیر گچین در استان قم، و کوره آجرپزی، خانه آیتالله مردوخ، خانه احمدی، حمام قصلان و خانه ملایی در استان کردستان نیز در فهرست این مزایده قرار دارند. در استان کرمان، کاروانسرای قورچوئیه در زرند معرفی شده و خانه حاج آخوند در کرمانشاه به مزایده گذاشته شده است.
استان لرستان با خانه غروی، خانه روناسی، خانه ایرانپور، باغ دیدهور و خانه مستجابالدعوه در بروجرد و یروجرد در این مزایده حضور دارد. در نهایت، استان یزد با مجموعه فهادان، مجموعه حجتآباد وزیر، سوییتهای باغ پهلوانپور در مهریز، و خانههای اسماعیل مرغون و کازرونی در شهر یزد، بیشترین تنوع مکانی را به خود اختصاص داده است.
مشارکت بخش خصوصی؛ گامی مؤثر در حفاظت فعال از میراث
واگذاری این ۴۱ بنای تاریخی از طریق فرایند شفاف مزایده، فرصتی کمنظیر برای بخش خصوصی بهشمار میرود تا ضمن مشارکت در مرمت و احیای بناهای ارزشمند تاریخی، از ظرفیتهای فرهنگی، گردشگری و خدماتی این فضاها برای توسعه پایدار استفاده کند.
این اقدام، مصداقی روشن از حفاظت فعال از میراث تاریخی است که نهتنها در حفظ اصالت کالبدی این آثار نقشآفرین است، بلکه میتواند به رونق اقتصادی و اشتغالزایی در بافتهای تاریخی و مناطق کمتر برخوردار نیز منجر شود.