پخش زنده
امروز: -
برای سنجش میزان آمادگی و توانمندی دستگاههای امدادی و اجرایی خراسان شمالی در شرایط بحرانی تمرین زلزله در روستای باغچق بجنورد با شرکت دستگاههای مختلف امدادرسان استان برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسان شمالی گفت: این مانور با هدف ارزیابی سطح آمادگی تیمهای امدادی، تخصصی و پشتیبانی جمعیت هلالاحمر و سایر دستگاههای اجرایی استان در مواجهه با حوادث طبیعی، بهویژه زلزله برگزار شد.
ابوالفضل محبان افزود: در این مانور، بیش از ۵۰۰ نیروی عملیاتی از ۱۰۰ تیم تخصصی امداد و نجات، تخصصی آوار، اسکان اضطراری، پشتیبانی، واکنش سریع، آنست و درمان اضطراری هلالاحمر با مشارکت دستگاههایی نظیر مدیریت بحران استانداری، نیروی انتظامی، پلیس راهور، آتشنشانی، اورژانس، علوم پزشکی و شرکتهای خدماترسان آب، برق و گاز و... بهصورت هماهنگ و میدانی شرکت کردند.
نجات مصدومان از زیر آوار و انتقال هوایی با بالگرد
محبان ادامه داد: در قالب سناریوی این مانور، فرض وقوع زلزلهای با ۵/۳ریشتر در عمق ۸ کیلومتری در ساعت ۶:۰۰صبح روز یکشنبه در روستای باغچق طراحی شد و پس از وقوع حادثه، عملیات جستوجو و نجات با حضور تیمهای تخصصی آوار، واکنش سریع، آنست و امدادهوایی آغاز شد.
۵۰ نفر مصدوم فرضی از زیر آوار توسط تیمهای تخصصی نجات یافته و به مراکز درمانی منتقل شدهاند. همچنین بالگرد امدادی هلالاحمر برای انتقال هوایی یک نفر مصدوم و ارزیابی هوایی منطقه وارد عمل شد.
برپایی اردوگاه اسکان اضطراری و بیمارستان صحرایی
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان با اشاره به اقدامات پشتیبانی و خدمات اجتماعی گفت: «اردوگاه اسکان اضطراری توسط تیمهای سحر (سفیران حمایتهای روانی) در محل امنی از منطقه با ۱۵۰ چادر و امکانات زیستی برای ۱۵۰ خانواده و ۶۰۰نفر از حادثهدیدگان برپا شده است.
همچنین تاکنون ۱۵۰ بسته اقلام زیستی از جمله پتو، موکت، مواد غذایی و اقلام بهداشتی بین خانوادههای فرضی زلزلهزده توزیع شده است.»
او افزود: همزمان، بیمارستان صحرایی توسط تیمهای درمان اضطراری هلال احمر در نزدیکی محل حادثه برپا شد که خدمات اولیه درمانی را به مصدومان فرضی ارائه میدهد. تاکنون ۵۰ نفر در این مرکز درمانی موقت پذیرش و درمان شدهاند.
حضور میدانی مسئولان و هماهنگی میانبخشی
محبان در ادامه گفت: در این مانور، استاندار خراسان شمالی، سردار مطهری زاده فرمانده نیروی انتظامی استان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری، فرماندار بجنورد، مدیران کل دستگاههای خدماترسان و امدادی، مسئولان انتظامی و درمانی حضور داشته و ضمن بازدید از نحوه اجرای عملیاتها، بر هماهنگی بین دستگاهی تأکید کردند.
هدف اصلی؛ ارتقای توان واکنش در شرایط واقعی بحران
وی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی از اجرای چنین مانورهایی، شناسایی نقاط ضعف، تمرین همکاری بین دستگاهی و ارتقای سطح آمادگی و توان واکنش سریع مجموعه استان در برابر بحرانهای طبیعی بهویژه زلزله است.