پخش زنده
امروز: -
همزمان با چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ایلات، عشایر، طوایف و اقوام مختلف کشور با آرمانهای انقلاب اسلامی و حضرت امام (ره) تجدید عهد میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدهادی صالحی ساداتی، مسئول سازمان بسیج عشایری کشور اعلام کرد؛ در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مجمع بزرگ هم اندیشی و وحدت سران ایلات، طوایف و عشایر کشور از دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ در تهران برگزار میشود.
صالحی که با لباس بختیاری در برنامه سلام خبرنگار صبح امروز شبکه خبر حضور یافته بود، با تاکید بر اینکه همه اقوام و طوایف ایران رنگین کمانی یکپارچه هستند، افزود: امروز یکشنبه نیز سران ایلات و ریش سفیدان طوایف با حضور در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) با آرمانهای والای ایشان تجدید پیمان میکنند.
وی افزود: در مجمع بزرگ هم اندیشی و وحدت نیز که با حضور مقامات و مسئولین عالیرتبه کشور، در سالن اجتماعات ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار میشود، مسائل، چالشها، مشکلات و راهکارهای رفع آنها بررسی میشود.
مسئول سازمان بسیج عشایری کشور با بیان اینکه حدود یک و نیم درصد جمعیت ایران را عشایر تشکیل میدهند، تصریح کرد: همین یک و نیم درصد، بیش از ۲۵ درصد گوشت مورد نیاز و همچنین ۳۵ درصد صنایع دستی ایران را تولید میکنند.
وی هر چادر عشایری را یک پایگاه حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست توصیف کرد و افزود: هر خانوار عشایر به نوبه خود یک پاسگاه امنیتی و انتظامی و یک پایگاه بسیج برای حفاظت از منافع جمهوری اسلامی مخصوصا در سرحدات و مرزها به شمار میرود.
صالحی با بیان اینکه در بیانات بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ۵۱ بار کلمه عشایر در کنار قوای مسلح و مجموعههای انتظامی بکار رفته است، اظهار داشت: این موضوع اهمیت جامعه جامعه عشایری در خط مقدم مرزداری را نشان میدهد.
مسئول سازمان بسیج عشایری خلاهای قانونی درباره موضوعات مختلف مربوط به زندگی عشایر و به ویژه آئین نامه ساماندهی عشایر را از عمدهترین مشکلات این قشر از هموطنانمان خواند و افزود: البته مشکلاتی نیز در رویهها و فرایندهای اجرایی در دستگاهها وجود دارد که برای رفع آنها لازم است نگاه ویژهای به جامعه عشایری صورت گیرد.
صالحی با تاکید بر لزروم استفاده از ظرفیت عشایر در زنجیره تولید، اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم از این ظرفیتها استفاده بکنیم نیاز به این داریم که در جامعه عشایری کشور تنوع سازی درآمد وجودداشته باشد و بسته کاملی از مجموعههایی را که بتواند ارزش افزوده برای جامعه عشایری ایجاد کند داشته باشیم.
وی افزود: به عنوان مثال فعالیت اقتصادی عشایر نباید تنها در تولید گوشت و دامپروری خلاصه شود، بلکه لازم است در زمینه صنایع دستی، گردشگری و بومگردی نیز فعالیت شود.
صالحی با بیان اینکه برای فعال شدن این عرصهها نیازی به سرمایههای هنگفت نیست، افزود: قرار نیست ما در مناطق عشایری برای توسعه گردشگری به ساخت هتلها و مجموعههای اقامتی و تفریحی روی بیاوریم بلکه همان سیاه چادرها و سبک زندگی عشایری به خودی خود یک جذابیت کاملا بی نظیر گردشگری است.
وی همراهی با عشایر در دوران کوچ را یکی دیگر از ظرفیتهای توسعه گردشگری توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که با همراهی مقامات و دستگاههای مختلف، به ویژه در مجمع هم اندیشی سران ایلات این موضوعات بررسی شود.