پخش زنده
امروز: ۳ دی ۱۴۰۳ - ٥:٤٠:١٨
استاندار خراسان جنوبی از مدیران استان خواست تا راهکارهای عملیاتی برای توسعه استان ارائه دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی، هاشمی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به اینکه خراسان جنوبی بهشت فرصتهای سرمایه گذاری کوتاه مدت و زود بازده است گفت: اصلاح فرآیندها، رفع موانع تولید، بازاریابی محصولات، توسعه سرمایه گذاری و ارایه پیشنهادات توسعه برای استان از اهداف شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی است.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: کمیته تخصصی صادرات و رفع تعهدات ارزی در استان با حضور افراد متخصص تشکیل شود.
هاشمی افزود: زرشک محصولی با ارزآوری بالاست اگر این کمیته در معافیت و رفع تعهدات ارزی اقدامات مهمی انجام دهد زمینه توسعه صادرات این محصول فراهم خواهد شد.
وی گفت: برای اولین بار از خراسان جنوبی ۳۴ مورد پیشنهاد قبل از کمیسیون تلفیق و ۱۸ مورد بعد از آن ثبت شد که از این تعداد چهار اصلاح جز، یک اصلاح کل و ۹ مورد الحاق بود و به صحنه مجلس رفت و کمتر استانی در کشور این شرایط را داشت.
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری جشنواره زرشک امسال گفت: جشنواره امسال هیچ دستاوردی برای خراسان جنوبی نداشت.
اسحاقی با بیان اینکه در زمینه تعهدات ارزی با وزیر اقتصاد و دارایی رایزنی شد و در حال پیگیری هستیم گفت: برای رفع تعهدات ارزی و توسعه صادرات پیگیری باید از طریق وزارت صمت، بهداشت و جهادکشاورزی انجام شود و خواهش ما از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان این است که مطالعات اقتصادی و طرح و برنامه خود را به وزارت جهاد ارسال کند تا کار تامین منابع انجام شود.
وی با اشاره به اینکه قیمت گذاری محصول در وزارت صنعت انجام شود، گفت: وزارت امور خارجه هم اعلام آمادگی کرده است که زمینه حضور متولیان زرشک در کشورهای هدف فراهم کنند.
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی افزود: کشورهای پاکستان و امارات برای واردات در زمینه زرشک استان اعلام آمادگی کردند.
اسحاقی گفت: براساس پیگیری انجام شده پیشنهاد شد که گمرک تخصصی برای سه محصول راهبردی زرشک، عناب و زعفران راه اندازی شود.
وی افزود: در این زمینه گمرکات استان برای همکاری اعلام آمادگی کرده است و وزارت راه و شهرسازی هم برای برقراری پرواز باری به مقصد کشورهای هدف اعلام آمادگی کرده است.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: تمام تولیدکنندگان در کشور به دنبال رفع تعهد ارزی هستند و از طرفی هم در کشور با کمبود ارز مواجه هستیم.
نخعی افزود: دولت، محصولات کشاورزی را از ارز نمایی معاف کرده که اقدام خوبی بود و باید کشاورزان ما از این ظرفیت استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه زرشک مشکلاتی زیادی داریم که در خود استان قابل پیگیری و حل است گفت: نمایندگی وزارت امور خارجه از طریق رایزن اقتصادی در زمینه معرفی محصول زرشک استان باید بیش از گذشته تلاش کند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: استاندارد ملی زرشک با توجه به تولید ۹۸ درصدی آن در خراسان جنوبی باید انجام شود.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه، سرایان و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه شورای گفتوگو راه گشای خیلی از مشکلات اقتصادی استان است گفت: ما امروز درگیر ناترازی انرژی هستیم.
نصیری افزود: یکی از موضوعاتی که میتوانیم این مشکل را در استان حداقل حل کنیم استفاده از نیروگاه زغال سنگ طبس است.
وی با اشاره به اینکه منابع زغال سنگی، تا ۵۰۰ سال دیگر تنها در شهرستان طبس وجود دارد گفت: نیروگاه زغال سنگ سوز، میتواند برق صنایع ما را تامین کنند.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه، سرایان و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: در خصوص کشاورزی باید به صورت تخصصی ورود پیدا کنیم چرا که محصولاتی همچون انار، پسته، خرما، زعفران ارزآوری بالایی برای استان دارد.
نصیری گفت: ظرفیتهایی وجود دارد که اگر بالقوه شود سبب سودآوری بالا برای استان است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز با اشاره به دستور کار جلسه درخصوص موضوع و مشکلات محصول زرشک استان گفت: باید در زمینه صادرات زرشک الزامات بین المللی از جمله کاهش بار میکروبی رعایت شود تا روند صادرات توسعه یابد.
خامه زر با اشاره به اینکه زرشک از محصولات راهبردی بخش کشاورزی استان است و در زمینه تولید این محصول ۳۸ هزار بهره بردار یعنی نیمی از تولید کنندگان بخش کشاورزی در این زمینه امرار و معاش میکنند افزود: با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی این حجم از اشتغال در استان آسیب پذیر و نیازمند توجه است.
وی با تاکید بر اینکه زرشک نیازمند بازاریابی در عرصه داخلی و خارجی است، گفت: همچنین رفع تعهدات ارزی، راه اندازی گمرک تخصصی زرشک در خصوص توسعه صادرات در استان ضروری است.
خامه زر از قیمت گذاری پایه صادراتی قیمت زرشک به همت جهاد کشاورزی و گمرکات استان در سال جاری برای اولین بار خبرداد و گفت: در چند سال اخیر برگزاری جشنوارههای مختلف زرشک و حضور در نمایشگاههای مختلف نقش موثری در بازاریابی و افزایش قیمت این محصول داشته است.
خامه زر با بیان اینکه باید برای معرفی استان اعتباری از سوی دولت و بخش خصوصی گذاشته شود تا بیشتر از گذشته بتوانیم استان و ظرفیتهای آن را معرفی کنیم گفت: در بخش خصوصی به دنبال انتقال حساب بانکی بخش خصوصی و تولیدی، دریافت مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی و انتقال پروندههای مالیاتی به استان هستیم و در این زمینه نیازمند حمایت هستیم.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: قیمت پایه صادراتی محصول کشور در سامانه گمرک جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است.
کوهگرد افزود: برای راه اندازی گمرک تخصصی پیگیری زیادی انجام شده و در حال انجام است، اکنون هم هر کشاورزی که میخواهد محصول زرشک خود را صادر کند زمینه صادرات کالای آنان را فراهم میکنیم.
وی گفت: صادرات زرشک استان بیشتر به صورت خرد و چمدانی بوده است.
از ابتدای سال تاکنون سه دستورکار از خراسان جنوبی به شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی کشور ارجاع و در حال پیگیری است.