پخش زنده
امروز: -
تشخیص زودهنگام و به موقع در پیشگیری و کنترل بیماری انسداد مزمن ریوی، از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بررسی علل، علائم و روشهای پیشگیری و درمان بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)، گفت: این بیماری مزمن، یکی از دلایل اصلی ناتوانیهای تنفسی در سراسر جهان است که میتواند زندگی بیماران را بهطور چشمگیری تحت تأثیر قرار دهد.
دکتر پورصادق با بیان اینکه بیماری انسداد مزمن ریوی یک بیماری تنفسی است که به تدریج باعث کاهش عملکرد ریهها میشود، افزود: بیماران مبتلا به این بیماری بهویژه در مراحل پیشرفته آن، با مشکل در انجام فعالیتهای روزمره مواجه هستند و حتی ممکن است به اکسیژن نیاز پیدا کنند. این بیماری میتواند به مشکلات قلبی و نارساییهای قلبی نیز منجر شود.
وی گفت: مصرف سیگار، قلیان، دخانیات الکترونیکی و مواد مخدر استنشاقی از جمله عوامل اصلی ابتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی است.
دکتر پورصادق ادامه داد: افراد شاغل در محیطهای کاری که با مواد شیمیایی سر و کار دارند، نیز بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
فوق تخصص ریه مهمترین اقدام در پیشگیری و درمان این بیماری را تشخیص زودهنگام و قطع مصرف دخانیات دانست و گفت: برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری قرار دارند، درمان علامتی و دارویی میتواند بسیار مؤثر باشد.
وی همچنین با تشریح علائم اولیه و اصلی بیماری انسداد مزمن ریوی شامل تنگی نفس، سرفههای مزمن و خستگی افزود: بیماران مبتلا معمولاً در پی انجام فعالیتهای روزانه مانند راه رفتن یا ورزش، دچار تنگی نفس و احساس خستگی میشوند.
دکتر پورصادق توصیه کرد: پیشگیری از این بیماری بخصوص از طریق ترک سیگار و جلوگیری از مصرف مواد دخانی و مخدر بسیار حیاتی است.
وی گفت: این بیماری تنها مختص افراد سیگاری نیست و عوامل ژنتیکی نیز میتوانند در ابتلا به آن نقش داشته باشند. بنابراین، حتی افرادی که دخانیات مصرف نمیکنند، در صورت داشتن سابقه خانوادگی، باید بیشتر مراقب سلامت ریههای خود باشند.
فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: با توجه به اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام، توصیه میشود افراد برای معاینه و مشاوره در مورد سلامت ریه خود به پزشکان متخصص مراجعه کنند و از اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از سلامت ریههای خود استفاده کنند.