پخش زنده
امروز: -
مدیر اجرایی طرح ترسیب کربن در خراسان شمالی گفت: در چهار سال اخیر ۱۵۰ آبگرمکن خورشیدی و ۱۵۰ تنور گازی در روستاهای خراسان شمالی توزیع و نصب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ احمد یزدانی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه هر ساله اعتباراتی در سطح ملی و استانی برای ادامه اجرای این طرح در نظر گرفته میشود، گفت: پارسال ۶ میلیارد تومان اختصاص یافت که تا کنون ۳ میلیارد تومان از این میزان تخصیص یافت.
وی هدف از این طرح را توان افزایی روستائیان و تقویت مرتعها عنوان کردوگفت: این آبگرم کنها و تنورهای گازی در روستاهای قلی، کرف، سنخواست از توابع جاجرم و روستاهای گراتی، چهل دختر، قاسم خان از توابع اسفراین و همچنین روستاهای توابع شهرستان گرمه از جمله دشت، چشمه خان، رباط قرهبیل، بیدک و آرمادلو توزیع و نصب شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمه هم در این باره گفت: در مدت اجرای این طرح ۶۵ آبگرمکن خورشیدی در روستاهای گرمه توزیع و نصب شده است.
احسان محمودیان همچنین افزود: اعتبار هزینه شده برای خرید، حملونقل و نصب هر دستگاه آبگرمکن خورشیدی در شهرستان حدود ۱۵ میلیون تومان بوده است.
به گفته محمودیان نصب این آبگرمکنها باهدف کاهش بوتهکنی و قطع درختان، تقویت مرتع و کاهش تولید کربن انجام شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمه با بیان اینکه این آبگرمکنها به صورت رایگان در اختیار خانوادهها قرار میگیرد، ادامه داد: آبگرمکنهای خورشیدی برای خانوادههایی در نظر گرفته شده که در صندوقهای خرد اعتباری ایجاد شده در طرح ترسیب کربن مشارکت و همکاری دارند و هزینه این آبگرمکنها به صورت اقساط بلند مدت از سوی خانوادهها برای تقویت و استفاده از تسهیلات در این صندوقها ذخیره میشود.
طرح ترسیب کربن برنامه مشترک بین ایران (سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور) و برنامه عمران ملل متحد (UNDP) است و هدف نهایی این طرح، ارائه یک الگوی اجتماعی- اقتصادی برای رسوب کربن در جو است که با رویکرد محیط زیستی شروع میشود و با بررسی ظرفیتهای اکولوژیکی ادامه پیدا میکند.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.