پخش زنده
امروز: -
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی گفت: بهترین زمینهای دنیا زمین شور است میتوان آنها را به بهترین جنگل دنیا تبدیل کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود اسدی درباره تجربیان خود در این زمینه افزود: در سال ۱۳۷۶ وارد دشت قزوین شدم. دشت قزوین بیش از سیصدهزار هکتار به زمینهای شور، شوره زار و لب شور تبدیل شده بود و اکثر چاههای استان به آب شور تبدیل شده بود. صدها مزرعه در حال نابودی بود و در منطقهای که من شروع به کار کردم، منطقه خط القعر استان بود. بیش از ۱۰ کیلومتر در مزرعه خودم زهکش کردم و خروج آبهای شور از منطقه شروع شد. بعد از سال دوم دیدم تمام زمینهای شوره زار، در حال سبز شدن است و متوجه شدم که سطح ایستابی آب را پایین انداختیم و جلوی تبخیر را گرفتیم.
وی گفت: بهترین زمینهای دنیا زمین شور است. علت آن هم؛ با آب زیاد شور شده و میتواند با عملیاتی که انجام میشود به بهترین جنگل دنیا تبدیل شود، میتواند بهترین مراتع سبز برای تولید دام و طیور باشد و میتواند به جنگلهای بزرگ تبدیل شود. ما صد سال پیش اکثر شوره زارهای ما جنگل بود، امروز با این تجربه بدست آمده میتوان بیش از ۴۰ میلیون هکتار شوره زارها را تبدیل به جنگل کرد. ما مشکل آب را به این روش میتوانیم حل کنیم.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی افزود: اگر امروز این اتفاق در استان قزوین نمیافتاد، اکنون زراعتی وجود نداشت و تمام روستاهای آن به شوره زار تبدیل میشد، ما توانستیم تمام آبهای شور را از زه کشها خارج کنیم و در بیش از ۵۰ مزرعه هزار هکتاری، بیش از سه هزار چاه کشاورزی استان قزوین و در حدود ۲۴۰ هزار هکتار تغییر کرد و به بهترین مرتع سبز تبدیل شده است. الان روستاهای هزار هکتاری در منطقه دارند برداشت میکنند و بهترین کشاورزهای منطقه هستند.
اسدی افزود: حدود ۲۰۰ هزار نفر الان با این کار مشغول به کار شدند؛ یعنی اینها اصلاً نمیتوانستند کار کنند، بیشترشان روستاهای خود را ترک کرده و رفته بودند. اگر ما این کار را در سطح ملی انجام دهیم، الان استان اصفهان هم شرق آن که منطقه خور و بیابانک است از بین رفته، هم منطقه ورزنه و تالاب که بهترین تالاب جهان بوده، تالاب گاوخونی، میتواند آن دوباره اصلاح کرد. بیش از دو میلیون هکتار از باغ رضوان تا سجزی و تا منطقه ورزنه به شوره زار تبدیل شده، حتی یک چاه آب خوردن اینها ندارند، ما میتوانیم اینها را تبدیل کنیم به آب خوردن، تالاب را دوباره احیا کنیم، بدون اینکه ما آب زاینده رود را بیاوریم. ما الان آن جا آب فراوان داریم، اگر این کار انجام شود، بیش از دو میلیون هکتار شرق اصفهان که در ارتفاع ۱۴۸۰ متری است، به بهترین تولید درخت و غلات کشور تبدیل میشود.
وی گفت: درسال ۷۶ که وارد آن منطقه شدم با حدود ۸۰ هکتار شروع به کار کردم. ولی، چون در خط القعر بود، تأثیرش روی کل استان قرار گرفت. اگر من دو کیلومتر بالاتر بودم، این اتفاق نمیافتاد، یعنی مکان خیلی مهم است که ما در کشور مکانی را اجرا کنیم، امروز من دیگر در سطح یک استان نمیآیم کل استان؛ ۳۰۰ هزار هکتار را زه کشی کنم. امروز چند عملیات ما انجام میدهیم. مرکز شوری را پیدا میکنیم، عملیات خود را انجام میدهیم و از آبهای شور، یعنی آب شوری که در استان قزوین است، متأسفانه کار؛ نیمه کار است که اگر کار آن ادامه داشته باشد ما تقریباً پنج متر آب در ثانیه داریم و این پنج متر آب را نمیخواهیم از خزر بیاوریم، این پنج هزار لیتر آب در ثانیه را ما میتوانیم مجدداً تصفیه کنیم برای آبهای تجدیدپذیر استفاده کنیم، ضمن این که آن منطقهای که اجرا میکنیم، کلاً آبهای آن شیرین میشود. حدود ۲۰ ساعت طول میکشد؛ آب در حد آشامیدن شیرین میشود.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی افزود: همین الان ما میتوانیم آرتمیا را در منطقه تولید کنیم، میتوانیم فضای شوره زار را به جنگل تبدیل کنیم و میتوانیم آب مجدد را برای شیلات استفاده کنیم، یعنی ما در این حوزه؛ آب و خاک، زراعت، باغبانی و شیلات درست میشود، دام و طیور که میتوانند در مقطع ۴۰ میلیون هکتار، الان استان قزوین حدود صدهزار هکتار زمین دارد که گلههای هزار تایی میچرند. بیش از دوهزار نفر شتر میگردد. این اتفاقی که بعد از عملیات تغییر انجام شده، البته جهاد کشاورزی استان قزوین هم زحمت کشیدند زه کش ۴۰ کیلومتری را زدند که اگر آن زه کش زیر زمین بود، ما منطقه را به هم نریخته بودیم، امروز همان آبی را که میآمد استفاده و تصفیه میکردیم و نمک آن را استفاده میکردیم. از نمک آن برای کارخانه پتاس استفاده میکردیم. بهترین زمین دنیا؛ زمین شور است، اگر ما اصلاح کنیم، میتواند مثل دشت قزوین...، از مسئولین خواهشی که دارم؛ بیایند دشت قزوین عملیات ما را ببینند و تمام استانهای خود را نجات دهند.
مسعود اسدی درباره چگونگی افزایش میزان زمین شورزدایی شده از ۸۰ هکتار به ۲۴۰ هزار هکتار افزود: بدانید همیشه آب میرود چاله را پیدا میکند، هر جایی باشد میرود در پایینترین نقطه، چون من پایینترین نقطه و خط القعر استان بودم و مسیر ابهررود بودم، این ۱۰ کیلومتر را که زدیم، تمام قسمتهای غربی ما که شیب به سمت زمین ما بود، آبهای شور خارج شد. شما اگر این عملیات را در هر منطقهای انجام دهید، تمام چاهها نیاز ندارد که بیش از ۲۰۰ هکتار زه کشی شود. همین کاری که ما انجام دادیم، اگر در هر استانی انجام شود، میتواند تمام آب هایشان شیرین شود و به آب زیادی دست پیدا کنند. در ابتدا آب شور است و خروجی آب ها، سال به سال شیرینتر میشود. وقتی تمام نمکها خارج شد، از آسمان که آب شور نمیبارد. به علت تبخیر است که زمینها شور شده، آبهای شیرین میآیند در همان منطقه و تبخیر میشوند؛ به شوره زار تبدیل میشود. ما وقتی جلوی تبخیر را میگیریم و میاندازیم سطح ایستابی را روی سه تا چهار متری، دیگر تبخیر ایجاد نمیشود، همان آبهای شیرین بارندگی و آبیاری است، میآید آبهای شور آن منطقه را تخلیه میکند و آب شیرین را در آن منطقه جایگزین میکند.
وی گفت: این یک فرمولی دارد و باید در آن مناطق سخت و متراکم زمین مشخص شود، جاهایی که آب فرو نمیرود، ما باید بیاییم با ابزارهای مختلف کارشناسی کنیم، من نمیخواهم مطلبی را بگویم که تمام کارشناسان فردا بگویند این مطلبت اشتباه است.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی افزود:کاری که ما انجام دادیم؛ در خط القعر استان بیش از ۱۰ کیلومتر اطراف زمین و چند کیلومتر هم خارج کردیم؛ آب در سطح زمین بود، این زه کشها را که ما زدیم، هم آبهای بالادست خارج میشد، چون آب همین طور که از روی زمین حرکت میکند، از زیر هم حرکت میکند، میآید و در آن منطقه خیلیها اعتقاد دارند که زه کش ۳۰۰ متری عمل میکند و این زه کش ۳۰۰ متری در اروپاست که هم سطح دریاست، ولی وقتی ما در ارتفاع هزار و ۴۰۰ متری هستیم و شیب داریم، تمام آبها خارج میشود، یعنی میتواند با شیب خارج شود. شما یک جوی از روی زمین به طول ۱۰ کیلومتر بکشید، آب میریزیم در جوی، حرکت میکند، از زیر زمین هم، چون لایهها بعضی وقتها گل رس هست، ولی ماسه هم هست. این آهسته خارج میشود و آبهای شیرین منطقه را میگیرد.
اسدی گفت:آبی که ما در کانالها داشتیم بیش از ۲۴۰ هزار شوری آن؛ ec آب بود و الان به تقریباً ۱۰ تا ۱۵ هزار رسیده و میتواند الان آماده شود برای شیلات و ما میتوانیم در مناطق شوره زار میلیونها هکتار ماهی تولید کنیم؛ مخصوصاً خاویاری که جواهر دنیاست. ما این کاری که در استان قزوین انجام دادیم، بعد از این که متوجه شدم تمام چاههای بالادست شیرین میشود و زمینها شروع به سبز شدن کرد که الان بهترین مرتع برای منطقه و دامدارها است.
وی افزود: ۲۰۰ نامه به مسئولین دادیم، پیگیری کردند، خود دفتر مقام معظم رهبری پیگیری کردند و از طرف ریاست جمهوری پیگیری شد و خود کارشناسانی که تشریف آوردند، متوجه شدند که حرف من درست است، حالا که ایشان آمده زمین را زه کشی و درست کرده، ما بیاییم بقیه را همین کار را کنیم، در حدود ۴۰ کیلومتر استان قزوین، جهاد خیلی زحمت کشید، مخصوصاً مهندس عطایی که واقعاً خیلی زحمت کشیدند برای قزوین، من از ایشان تشکر میکنم و کاری که انجام دادند در منطقه، الان باعث شده که بیش از صد روستایی که حدود هزار هکتار است، الان بهترین کشت را انجام میدهند.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی گفت: اکنون قطب کشاورزی کشور؛ استان قزوین است. من از مسئولین میخواهم بیایند ببینند؛ یعنی تمام مسئولان جهاد، منابع طبیعی و محیط زیست بیایند از منطقه ما بازدیدکنند و الگو شود برای تمام استان ها، الان استان اصفهان، قم و خراسان رضوی از بین رفته است. در خراسان رضوی و جنوبی ما بیش از صد متر آب در سطح زمین داریم، صد متر آب در ثانیه که میتوانیم همه آبها را شیرین و مجدداً استفاده کنیم و بیش از چند میلیون هکتار خراسان رضوی تبدیل به جنگل میشود. در منطقه فیض آباد، الان از بین رفته، کل چاههای آنها در حال شور شدن است. این مطلب را بگویم؛ ملت و مسئولین عزیز؛ اگر انجام نشود، تمام چاههای کشور شور میشود و ما آبی برای خوردن در آینده نداریم.
اسدی درباره میزان تعامل و همکاری مسئولان محلی با طرح در حال اجرایش گفت: با زهکشی که به همت جهاد اجرا شد و بیش از ۶۵ هزار هکتار با زهکش جهاد تغییر داشت، البته نگذاشتند. منابع طبیعی و محیط زیست مانع شدند.
وی درباره علت این ممانعت افزود:یکی از مسئولین منابع طبیعی به من گفت: اگر اینجا سبز شود، منطقه به دست جهاد، کشاورزی میافتد. گفتم مگر نمیخواهید آباد شود؟ هدف آنها این است که شور باشد ولی سبز نباشد، شور که باشد دست منابع طبیعی است، ولی اگر سبز باشد میافتد دست جهاد و مردم، کشاورزی میشود و منطقه آباد میشود. آنها بیشتر بدنبال تغییر نکردن سند اراضی منابع طبیعی هستند.
وی درباره محصول این زمینها گفت: عمده محصول ما؛ پسته است از رقم رفسنجان، رقم قزوین و هم رقم دامغان. به نظرم؛ بهترین رقم برای استان قزوین و کشور؛ اول احمد آقایی است و دوم برای خود استان قزوین؛ رقم قزوین.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی درباره وضع زمین در روز اول گفت: یک شوره زار بود به سفیدی نمک، به طول تقریباً ۴۰ در ۸۰ کیلومتر، یعنی تمام بیابان، حتی یک بوته گیاه که به اسم شور یا سالسالا است؛ وجود نداشت. الان دیگر یک متر زمین غیرسبز وجود ندارد، همه زمین سبز است. عکسهایی که تهیه میشود و ارسال میشود، تمام مردم بدانند با این روش؛ تمام چاههای شما شیرین میشود، تمام چاهها مجدداً تجدیدپذیر...، الان زه کشهای ما در حال آماده شدن است که برای پرورش ماهی و همان آب را میتوانیم استفاده کنیم برای کشاورزی، البته یک مقدار شور است که باید یک مقدار طول بکشد بهتر است. یکی از چاههایی که ما زمین زده بودیم، الان در حال استفاده هستیم برای کشاورزی، یعنی از آن استفاده میکنیم، نمیشد؛ یعنی نمک خالی بود. امروز ما از آن چاه استفاده میکنیم برای کشاورزی و بهترین سنجد را در منطقه داریم، عناب داریم و در همان زمین شوری که زعفران نمیشود، ما الان بهترین زعفران، جو و گندم را داریم و بهترین صیفی جات را ما این جا کاشتیم، ولی عمده آن، پسته است و سعی میکنیم پسته بهتری را تحویل دهیم. یکی از دوستان ما در منطقه؛ پسته را به بالای ۱۰ تن رسانده است.
اسدی افزود: اکنون بیش از ۳۰ هکتار را تبدیل به باغ پسته کردیم که در حدود ۱۵ هکتار آن؛ پسته قابل مصرف است، البته ما خشک نمیفروشیم و سعی میکنیم ترفروش داشته باشیم گلچین و کارتن میشود و به بازار ارسال میشود. یکی از دوستان هر هکتارش بالای ۲۰ تن پستهتر دارد، که این میزان برداشت در هکتار از میزان برداشت از هر هکتار منطقه رفسنجان و تمام منطقه ما نیز بالاتر است و در مزرعه مان سعی کردیم پسته ما ارگانیک باشد، از سم استفاده نمیکنیم، یا خیلی کم استفاده میکنیم و آن جا توانستیم با گوگرد مایع؛ بهترین محصول را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: من بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تا الان هزینه کردم، هیچ کمکی هم از طرف دولت و ارگانی به من نشده، سه منزل من در پیچ شمیران فروش رفته که من این کار را کردم، ولی لذت من این است که تمام مردم دارند بهره میبرند و واقعاً خودم در سختی بودم، هستم و کمکی از هیچ جا به من نشد، البته فقط تنها کمکی که استان قزوین به من کرده، یک بار زه کشهای مرا لایروبی کردند و یک مقدار هم لاستیک به استخر من اختصاص دادند. وگرنه من ۲۷ تا ۲۸ سال است همه سرمایه انتشاران و خودم را وقف آبادانی استان قزوین کردم.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی گفت:درباره میزان هزینهها و ایا اینکه یک کشاورز میتواند ان را اجرا کند گفت: این کار را یک کشاورز نمیتواند، این یک کار ملی است، چون تمام آبهای زیر زمین شور است، این کار باید در سطح ملی اجرا شود، البته من این طرحی که دارم؛ تجربهای که من دارم، طرحی است که ۱۰۰ درصد همه آبهای شور به شیرین تبدیل میشود. شرق اصفهان از منطقه ورزنه تا منطقه شهر اصفهان در ۱۲ سال آینده تمام درختانش از بین میرود. تمام زمینهای شهر هم شور میشود حتی یک درخت نمیماند، همه شور میشود؛ اگر این عملیات انجام نشود. ولی اگر این عملیات انجام شود، شهر مجدداً احیا میشود و از خود شهر تا منطقه بانرود که ورزنه است؛ حدود صد کیلومتر آن جا تمام منطقه به جنگل تبدیل میشود؛ آبها شیرین میشود، تالاب پر از آب میشود، منطقه سِجزی درست میشود، منطقه تودِشک که الان شور شده، اصلاً نابود شده، شهرضا از بین رفته، شهرضا در حال پیشروی و از بین رفتن است. خواهشی که از مسئولین دارم؛ چندین بار من برای استانداران نامه نوشتم، اصلاً جواب ندادند؛ دکتر شیشه فروش چندین بار نامه به ایشان دادم، اصلاً اهمیت ندادند و من خواهشی که دارم؛ کاری کنید که اصفهان، قم و تمام استانها نجات پیدا کنند.
اسدی درباره واکنش کشاورزان دیگر به اقدام او گفت: من وقتی وارد جهاد شهرستان آبیک میشوم؛ من را به عنوان یک نجات دهنده استان میشناسند. تمام مردم و تمام کشاورزهاهمه واقعاً با یک روی خوش با من برخورد دارند و میدانند که استان قزوین را من نجات دادم.
وی درباره تفاوت زمین و جغرافیاب استانها و امکان اجرای آن در استان اصفهان گفت: در بدترین نقطهای که بارندگی نباشد، این طرح اگر اجرا شود، تمام آبهای آنها شیرین میشود، تمام مرتعهای سبز آنها به جنگل تبدیل میشود. خداوند عنایت کرده یک گیاهی به نام شور یا سالسالا، وقتی که ما این کار را انجام میدهیم، این قدر نمک زمین را میخورد که زمین را اصلاح میکند، بعد خارشتر د ر میآید، این اتفاق در دشت قزوین افتاده و ما اگر آن کار کارشناسی را انجام بدهیم میتواند ۱۰ سال زودتر انجام شود، قول میدهم ۲۰ سال دیگر تمام شرق اصفهان که حدود دو میلیون هکتار از ورزنه تا سجزی تا تالاب است، تمام این دو میلیون هکتار زیر کشت برود و ما به حدود شش، هفت تا ۱۰ متر آب دست پیدا میکنیم. این آب اول شور است، بعد شیرین میشود و ما در استان استفاده میکنیم و تالاب را پر میکنیم.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی درباره شور شدن آب بسیاری از چاهها در اصفهان گفت:چاههای بی رویه این کار را نمیکند، چاههای بی رویه اصلاً آب را شور نمیکند. ببینید وقتی مرکز شوری به وجود آمد شما آن را از بین نبردید این شوری توسعه پیدا میکند الان از اینجا تا میرویم مشهد تمام کوهها مخصوصاً در منطقه گرمسار تمام کوهها شور شده اصلاً این کوه شوری خودش را میکشد به سمت بالا آمده تمام کوهها را هم شور کرده الان تمامی کوههای قم شور است ما الان میتوانیم ارومیه را با این طرح دوباره احیا کنیم اصلاً آب هم نمیخواهد خودش تمام چاههای اطراف ارومیه که بیش از دهها هزار چاه زده اند اینها آینده اصلاً از بین میروند اصلاً آب شیرین ندارند الان دارد پیشروی میکند ما با این طرح هم میتوانیم دریاچه ارومیه را احیا کنیم هم چاه هایشان را شیرین کنیم و تمام اطراف دریاچه را به جنگل تبدیل کنیم به مرتع سبز تبدیل کنیم.
اسدی در توضیح چگونگی و مراحل طرح خود گفت: اول شما باید مرکز شوری را بشناسید عملیاتت را در منطقه شوری انجام بدهید مناطق سخت و متراکم زمین را بشناسید مناطق سخت و متراکم زمین هستند که نمیگذارند آب فرو برود این همان جایی هست که شوری بالا میآید و این شوری توسعه پیدا میکند و منطقه را میگیرد آن منطقه ما میآییم بعضی جاها خیلی الان معترضند که این آب شور را آقا کجا میخواهید ببرید ما دیگر امروز آب شور را خارج نمیکنیم امروز آب شور را در همان منطقه استفاده میکنیم تصفیه میکنیم دریاچههایی را میزنیم که نمکش را میگیریم کارخانه پتاس میگیریم تولید آرتمیا میکنیم شیلات را به وجود میآوریم و این روز مثلاً شهرستان راور کرمان که من ۵ سال است که دارم کارشناسی میکنم و دهها بار هم با اینها جلسه داشتم و به استاندار نامه دادم و هیچ کدامشان هم اهمیت ندادن این الان ۱۳۰ تا چاه دارند ۴۰۰ هکتار آنجا آستان قدس باغ دارد باغ پسته دارد این ۴۰۰ هکتار درحال خشک شدن است.
وی افزود:در بنیاد بهره وری هم به آقای مهندس طاهری گفتم که به این جا بیایید و احیا کنید قیمتش دهها هزار میلیارد است و از بین دارد میرود تمام راور کرمان از بین رفته و آب خوردن هم دیگر ندارند حتی آب هم نمیتوانند از جای دیگر بیاورند، چون همش کوهستانی است این طرح میتوانست اجرا شود و ما آب تجدید پذیر را همین آب شور را تجدید پذیر میکردیم مجدداً به استان میدادیم اصلاً چاهی که ۱۹۰ متر باشد دوستان میگویند که نمیشود شیرینش کنید آقا من چاه ۴۰۰ متری را شیرین میکنم عملیاتی انجام میدهم که چاه ۵۰۰ متری که شور شده شیرین شود ولی خوب نیاز به حمایت دارد تا حالا یک نفر من را حمایت نکرده فقط یک مقدار آقای دکتر جلیلی بنده خدا، چون یک مقدار کارهای من را دیده بودند هست میتوان این کشور تبدیل به جنگل شود با ۴۰ میلیون هکتار میتوانغذای ۲۰۰ میلیون نفر را تامین میکرد.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی گفت:در حال حاضرما وارد کننده هستیم با این طرح میتواند تمام مواد غذایی کشورهای منطقه را ما تامین کنیم ما تا ۳۰۰ میلیون نفر میتوانیم در شورزارهای مان غذا داشته باشیم من خواهشی که از مسئولین دارم این است که اهمیت بدهند به این حرفی که من میزنم.
اسدی افزود: با همین یک بیل مکانیکی منتها مرکزش خیلی مهم است این مرکز اگر مرکز مشخص نشود من باید بروم آزمایش کنم آبهای شور را ببینیم آن مرکز شوری را اگر انجام بدهیم تمام منطقه ما میتوانیم صدها تالاب بزرگ در کشور داشته باشیم و اصلاً در منطقه کویر لوت جنگل بوده اینجا ما رودخانه داریم ۶۰ متر گودی اش است الان میتوانیم اینجا ما بزرگترین منبع آب را داشته باشیم، چون در ارتفاع ۱۴۰۰ و خوردهای متر هم هستیم بهترین تنقلات دنیا را داشته باشیم گردو، بادوم، پسته، انواع میوهها گیلاس، سیب، گلابی ما اصفهان بهترین گلابی دنیا را در منطقه ورزنه داشته امروز اصلاً آب خوردن هم ندارند این طرح اجرا شود ۲۰ سال دیگر اصفهان تبدیل به یک جنگل میشود و تا تمام لب تالاب درخت بکارند هنوز کرتهایشان هست در منطقه ورزنه تا لب تالاب اینها صیفی جات میکاشتند همش شور شده حتی در شهر اصفهان هم شور شده ما میتوانیم کشور را نجات بدهیم.
وی درباره میزان زمینهای شور کشور افزود: بیش از ۴۰ میلیون هکتار است اصلاً خوزستان ما یک چاه آب خوردن نداریم با همین طرح همه چاههای آب سطحی و زیر سطحی شیرین میشود ۴ تا سد زدند ۵ تا ۶ تا سد زده اند در خوزستان این آب از زیر خانههای مردم زده بالا همه منطقه را هم شور کرده اگر تمام مناطقی که هست رویش عملیات انجام شود و این سطح شوری را ما پایین بیندازیم اصلاً خود به خود خوزستان به جنگل تبدیل میشود ناصر خسرو در کتابی که دارد در سفرنامه اش مینویسد من هفتهها در خوزستان حرکت کردم و رنگ آفتاب را ندیدم جنگل بوده منطقه الان من بارها برای استاندارشان برای همه استاندارها من نامه نوشتم اصلاً هیچکس اهمیت نمیدهد ما نمیدانیم باید با کی حرف بزنیم.
مبتکر شورزدایی زمینهای کشاورزی درباره کاربرد آب شور در منطقه طرح گفت: کل اطراف زمین ما آرتمیا است و ما، چون داریم آب را میکشیم و تخلیه میکنیم آبهای شیرین بالا دست دارد میآید در زهکش ما و میتواند یعنی من این کاری که انجام داده ام قولش را به مردم میدهم که در سالهای آینده ما یک رودخانه خیلی زیبا پر از آب وسط دشت همان زهکشی که زده اند پر از آب و بهترین محیط زیست کشور باشد میتواند همین آب را همه کشاورزان استفاده کنند در اطرافش استفاده کنند اگر ما همان زهکشی که در استان قزوین هست سه چهار متر این را عمیق کنیم همین آب را میتوانیم برای شیلات استفاده کنیم هم زهکش را هم آبش را بکشیم این مجدداً برمی گردد مثل دشت عباس که زمین بالایی زهکش است آب را میکشد کشاورزی میکند مجدداً زمین پایینی هم همینطور پله پله اینها آبها را میکشند و استفاده میکنند.
اسدی درباره چگونگی ایجاد این ایده گفت: من سال ۷۶ که برای خرید زمین رفتم آن منطقه این زمین هم سند داشت و دیدم که از بین رفته متوجه شدم که تمام زمینهایی که خیلی فکر کردم که چرا زمین شور شده چرا زمین شور شده متوجه شدم که آب زیادی زمین را شور میکند و فرو نمیرود آب در جایی که آب فرو نمیرود زمین شور میشود و این آب را ما زهکش زدیم و دیدیم سال به سال زمین دارد بهتر میشود و تاثیرش اول روی زمینهای دیگر بود تا زمین خودمان و علتش این است که من متوجه شدم که آبی که در یک جا میماند زمین شور میشود و زمین را از بین میبرد وقتی که ما این آب را حرکت بدهیم حرکت کند برود زمین و آن منطقه تبدیل به جنگل و مرتع سبز میشود اصلاً زمین شور چه حسنی دارد وقتی این آب این رطوبت دارد رطوبتش شور است وقتی رطوبت شور به شیرین تبدیل میشود خود به خود تبدیل به جنگل میشود اصلاً آب شیرین در سطح دو سه متری است ریشه گیاهان الان درخت پسته داریم آنجا که اصلاً آب نمیدهیم اصلاً رفته در رطوبت اصلاً چند سال است که کاشته ایم و آب دیگر نمیدهیم رفته در رطوبت و دارد از رطوبت شیرین استفاده میکند منتها نیاز دارد اول رطوبت شور را به رطوبت شیرین تبدیل کنیم بهترین زمین دنیا زمین شورزار است مثل یک لایهای هست که خداوند برای ما نگه داشته و آب را نگه داشته میتوانیم در دو سه متری نگه داریم ریشه درختان وقتی به دو سه متری میرسند تمام این شورزارها تبدیل به جنگل میشود.
وی افزود: اصلاً خود به خود خداوند عنایت میکند توسط باد تمام گیاهان تمام بذرها پاشیده میشود و وقتی زمین شیرین میشود کلاً همه گیاهان سبز میشود الان ما در منطقهای که هستیم انواع دهها نوع گیاه ما داریم زمین شور را گیاهان شور را تبدیل به گیاهان شیرین کردیم گیاهان شور چیزی نیست که فایدهای داشته باشد ولی من نمیگویم نیست ولی آنقدر نیست که گیاهان شیرین داشته باشد ما الان بیش از ۴۰ کیلومتر در منطقه ما فقط خارشتر درآمده که اصلاً شما در خارشتر حرکت میکنید میآیند گوسفندها میخورند دام میخورند پرندگان استفاده میکنند. از گیاهانی که سبز شده اند بذرشان و به بهترین محیط زیست تبدیل شده تمام پرندهها و گیاهان برگشتند به محیط، اداره محیط زیست قزوین مخالف این طرح ما است و یک بار حتی نیامده اند در این مدت ببینند که من چه کار کردم یک بار با من صحبت کنند بتوانند این طرح را دوباره در یک جای دیگر اجرا کنند.
اسدی درپایان گفت:خدمت تمام عزیزانی که حرفهای من را میشنوند خدمتتان عرض کنم که ما مدیون آیندگان هستیم ما مدیون خون شهدا هستیم ما صدها هزار شهید معلول و آزاده داده ایم که امروز در کشور بتوانیم امکانات مردم و جهان را فراهم کنیم خداوند نمیدانم بین این ۷ میلیارد من را انتخاب کرد برای این کار البته کشورهای منطقه هم من تماس گرفتم شاید هم تماس بگیرند برای احیای زمین هایشان کشور عراق اصلاً یک چاه آب خوردن ندارد من ندیدم از بصره تا سامرا یک چاه ندارد فقط آب دجله و فرات است با این طرح میتواند کل کشور عراق به جنگل تبدیل شود به کشاورزی تبدیل شود بهترین زمین دنیا را دارد عراق و اگر این کار انجام شود در آینده گرما و شوره زارهایش و ریزگردهایش به کشور ما نمیآید به نفع ما است ما این کار را اگر در کشور خودمان انجام بدهیم دیگر ما نیاز نداریم که حتی آب از خلیج فارس بیاوریم ما در مناطق شور زارمان بیش از هزارها متر آب در ثانیه دارد تبخیر میشود و این را میتوانیم در استانها استفاده کنیم ما اگر این کار را انجام بدهیم من خدمتتان عرض کنم چه اتفاقی خواهد افتاد تمام شورزارها به جنگل و مرتع سبز و زمینهای قابل کشت تبدیل میشود تمام چاههای کشور که حدود ۹۰ درصد شورزار شده اند به آب شیرین و آب آشامیدنی تبدیل میشوند دهها رودخانه جدید آب شیرین به وجود خواهد آمد که نیاز آب تمام کشاورزی کشور و شهرها را تامین مینماید تمام آبهای سطحی که شور شده اند به آب شیرین تبدیل میشوند، صدها تالاب جدید به وجود خواهد آمد و تالابهای خشک پر آب میشوند، با به وجود آمدن میلیونها هکتار جنگل بزرگترین کارخانههای کاغذ و چوب به وجود خواهد آمد و ایران صادر کننده کاغذ و چوب خواهد شد، بزرگترین کارخانههای تولید پتاس و مواد تولید از نمک ساخته میشود و هزاران شغلهای وابسته به وجود خواهد آمد و اگر این طرح اجرا نشود مانند هم اکنون که ایران وارد کننده غلات، روغن، کاغذ و چوب و دهها هزار اقلام دیگر است ۱۰۰ درصد وارد کننده میشود و تمام زمینها و جنگلهای کشور شورزار میشود تمام هزینهها که تاکنون با سرمایه حقیر بوده است باعث افتخار بنده است که این کار را انجام داده ام و امیدوارم که کشور و مسئولین توجه به این کار کنند و باعث آبادانی کشور بشود و مشکلات خوزستان اصفهان سمنان خراسان شمالی خراسان جنوبی خراسان رضوی یزد قم و تمام استانهای کشور به بهترین مرتع سبز تبدیل شوند من آرزوی سلامتی برای تمام مسئولین دلسوز نظام جمهوری اسلامی را دارم و درود میفرستم به روح پاک همه شهیدان.