نتایج آزمونهای مرکز تایید صلاحیت ایران مورد پذیرش جامعه جهانی
رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران گفت: براساس اعلام اتحادیه تایید صلاحیت آسیا-اقیانوسیه، مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در ارزیابی همترازی با کسب ۹۷ درصد آرای مثبت موفق به تمدید عضویت کامل خود در این اتحادیه شد و از این پس نتایج آزمونها و گواهیهای صادره مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، مورد پذیرش جامعه جهانی است.
سید محمود هاشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما با بیان این مطلب افزود: عضویت و امضای موافقتنامه شناسایی متقابل مرکز ملی تایید صلاحیت ایران با اتحادیه بینالمللی تایید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه (APAC) و همچنین اتحادیه بینالمللی تایید صلاحیت آزمایشگاهی دستاورد بزرگ فنی، تجاری و اقتصادی بود که آثاری بینالمللی دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای یاد شده گفت: عضویت و امضای این توافقنامه ضمن زمینه سازی جهش تولید، میتواند باعث اطمینان تولید کنندگان، تجار و بازرگانان از پذیرش محصولات و خدماتشان در کشورهای دیگر شود و بسیاری از هزینهها کاهش یابد.
به گفته هاشمی هزینههای آزمون و بازرسیهای مجددی که تولید کنندگان باید متحمل میشدند یا بعضاً هزینههای برگشت محصول آنها به دلیل نتایج متفاوت آزمون که برای تجار و بازرگانان به وجود میآمد با این عضویت رفع میشود
رئیس مرکز ملی صلاحیت ایران افزود: از امروز نتایج آزمون بازرسی و گواهیهای صادر شده توسط شرکتها و آزمایشگاههای ذیل مرکز ملی تایید صلاحیت ایران اعتبار بین المللی پیدا کردند و مورد پذیرش جامعه جهانی قرار گرفتند و بزرگترین موانع فنی که بر سر راه تجارت کشور بود از امروز برداشته شده که سبب گشایشهای بازار جهانی به روی کشور ایران خواهد شد.
به گفته وی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران و نظام تایید صلاحیت کشور از این پس اعتبار بین المللی دارد و در همه کشورهای عضو مجامع اعتباربخشی بین المللی مورد تایید خواهد بود و دوباره کاریها و صرف هزینهها و وقت اضافی که بعضاً برای اعتماد به کیفیت یک کالا و خدمت در یک کشور ثالث باید انجام میشد با این دستاورد بزرگ حذف خواهد شد.
هاشمی افزود: نظام تایید صلاحیت ایران که بعدها به مرکز تایید صلاحیت ایران تغییر نام یافته از سال ۱۳۷۴ در کشور پایه گذاری شده است و بر اساس مفاد ۷، ۸، ۹ و ۳۲ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد کشور مصوب مجلس شورای اسلامی، تنها مرجع رسمی و حاکمیتی تایید صلاحیت و اعتبار بخشی در کشور و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مجامع و مراجع تخصصی بینالمللی و منطقهای است.
وی ادامه داد: پیش از این تمامی نهادهای ارزیابی انطباقی که ذیل این مرکز اعتبار بخشی شده بودند صرفاً در محدوده مرزهای جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکردند، اما از این پس دایره فعالیت آنها در سطح بین المللی است.
هاشمی با اشاره به فلسفه شکل گیری این نوع مراکز در دنیا توضیح داد: فلسفه شکل گیری مجامع و مراکز تایید صلاحیت و اعتباربخشی در دنیا حذف موانع فنی، تسهیل تجارت، حمایت از تولید و تجارت جهانی است و معمولاً وقتی یک نهاد اعتبار بخشی در یک کشور موفق به امضای موافقتنامه شناسایی متقابل با اتحادیهها و مجامع اعتبار بخشی بین المللی میشود نتایج آزمون بازرسی و گواهیهای صادر شده، اعتبار بینالمللی مییابد و مورد پذیرش جامعه جهانی قرار میگیرد.