پخش زنده
امروز: -
برپایی روضه خانگی اباعبدالله از قدیم زینتبخش خانهها در ماههای محرم و صفر بوده است و این روزها در ایام فاطمیه هم روضه مادرش در منزل عاشقان حضرتش در جای جای خراسان شمالی برپا است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ همزمان با ایام عزاداری حضرت فاطمه (س) دخت نبی اکرم (ص ) ۱۱۰ روضه خانگی در استان بر پا شده است، البته برگزاری روضههای خانگی محدود به ماهها نبوده، گاهی روضهها در تمام ایام سال یا سالها در یک روز خاص در هفته یا ماه برگزار میشوند.
برگزاری مجالس روضههای خانگی یکی از رسمهای دیرین ایرانیان است و برپایی روضه خانگی برای قدیمیها آنقدر اهمیت داشت که گاهی از سفر، مهمانی و خورد و خوراکشان میگذشتند تا مبادا از برکت برپایی روضه خانگی محروم بمانند، خانم رنجبریان یکی از افرادی است که روضه خانگی را از نسلهای گذشته خانواده خود زنده نگه داشته است و هرساله در منزل خود روضه حضرت زهرا (س) بر پا میکند.
برپایی روضه خانگی به قدمت عزای سیدالشهداست
برپایی روضه خانگی به قدمت عزای سیدالشهداست. مراسم عزاداری برای سیدالشهدا در طول تاریخ اسلام نیز توسط اهلبیت و بزرگان دین موردتوجه بوده است. علاوه بر گریه و عزاداری، اموری مانند برگزاری مراسم عزا و اطعام و پوشیدن لباس مشکی در ایام عزای امام حسین (ع) نیز نزد اهلبیت (ع) مستحب بوده است. بهگونهای که نقلشده است امام صادق (ع) بخشی از ملک خود را برای عزای امام حسین (ع) وقف کردند. همچنین پس از شهادت امام حسین (ع)، زنان بنیهاشم به عزاداری برای سیدالشهدا پرداختند و امام سجاد (ع) برای آنان غذای نذری درست میکردند. بنابراین، برگزاری مراسم عزاداری و روضه خانگی سنتی است که ائمه اطهار به آن سفارش کردهاند.