به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اعلام این خبر گفت: با اجرای طرحهای آبخوانداری در دشتهای قروه و دهگلان، ۲۰ میلیون مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی این مناطق از طریق سازههای چمقلو، کریم آباد علیوردی و میهم تزریق شده است.
سعدی نقشبندی با نگران کننده دانستن آینده دشتهای قروه و دهگلان از لحاظ افت منابع آبی و پدیدار شدن فروچاله، افزود: شرایط مطلوبی از لحاظ آب و هوایی، مشارکت مردمی و توان علمی در این دشتها فراهم است تا با سازههای آبخیزداری، خطر سیلاب، نفوذپذیری خاک و هدر رفت خاک را کنترل و کاهش داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان از به خدمت گرفتن مشارکت مردمی برای اجرای تمام طرحهای منابع طبیعی خبر داد و اضافه کرد: استخرهای پراکنده آب در مناطق مختلف استان شناسایی شده که بیشتر آن در بخش کرفتوی شهرستان دیواندره بود و قرار است با مشارکت مردم سازهایی در این مناطق احداث و بهره بردار آن بومیان منطقه باشند.
نقشبندی به اختصاص ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای مدیریت بومسازگان زاگرس اشاره کرد و گفت: در این زمینه اقدامات ارزندهای انجام شده که اختصاص این اعتبار در شرایط تحریم و نامناسب بودن اقتصاد از سوی رهبر معظم انقلاب، نشان دهنده اهمیت منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه ۶۵ درصد از اعتبار یاد شده تاکنون اختصاص یافته است، تاکید کرد: میانگین پیشرفت فیزیکی در حوزه آبخیزداری ۸۲، در حوزه توسعه جنگل ۱۰۰، در حوزه مرتع ۸۵، کاداستر اراضی جنگلی ۸۲، مبارزه با آفات ۷۵ و تامین سوخت جایگزین ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نقشبندی اعتبار تخصیصی از محل اعتبارات استانی را ۹۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ۳۵ درصد از این اعتبار به صورت استاد خزانه تاکنون تخصیص یافته و ۲۷ میلیارد ریال هم با تخصیص ۵۴درصد برای توسعه طرحهای منابع طبیعی هزینه شده است.
وی به غرس ۱۰۰ هزار اصله نهال در هفته منابع طبیعی در استان اشاره کرد و گفت: قرار است ۱۶۰ هکتار تا پایان امسال نهالکاری میشود و بیشترین نهالکاری امسال در حوزه شهری و برای افزایش سرانه فضای سبز شهری خواهد بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به آمادگی برای نهالکاری در حاشیه بزرگراهها اشاره کرد و افزود: ۱۷۰ کیلیومتر از حاشیه جادهها در این طرح قرار میگیرد که از پاییز آینده به دلیل فراهم بودن استفاده از روانابها و آب سدها میتوانیم اجرای آن را آغاز کنیم.
۱۵ تا ۲۱ اسفند در تقویم ملی کشورمان به نام هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.