• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۸۹۵۶۳
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۳
وبگردی

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای

تور آشپزی دوبانوی ایرانی برای گردشگران خارجی به غیر از نفع اقتصادی، موجب آشنایی گردشگران با فرهنگ ایرانی و تقویت نگرش مثبت به ایران شده است.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مشرق ؛ دو بانوی خوش فکر و خوش ذوق ایرانی مدتی است که «تور غذایی» برای گردشگران خارجی برگزار می‌کنند و مسافران را برای بازارگردی و تجربه آشپزی غذای ایرانی به تهران دعوت می‌کنند. 

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای

«شیرین طحانان» و «متین لشکری» توانسته‌اند تور یک روزه غذایی برای توریست‌هایی که علاقه‌ به تجربه آشپزی غذاهای متفاوت ایرانی دارند را برگزار کنند تا آنها شیوه پخت غذای ایرانی را با خود سوغاتی ببرند.


بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
«شیرین طحانان» و«متین لشکری» توانسته‌اند تور یک روزه غذایی برای توریست‌هایی که علاقه‌ به تجربه آشپزی غذاهای ایرانی دارند را برگزار کنند
در این تور آداب و رسوم مربوط به غذا، از نحوه خرید و فروش مواد غذایی تا آماده‌سازی و پخت آن و فرایند سفره پهن کردن و چیدمان آن و خلاصه هر چیزی که بشود در اصطلاح فرهنگ غذایی آن را خلاصه کرد، وجود دارد؛ برای همین هم تورغذایی محدود به آموزش آشپزی غذایی ایرانی نمی‌شود و توریست‌ها به بازار (تجریش) برده شده تا از نزدیک از مغازه‌ها دیدن ‌کنند. انواع ترشیجات و دسرهای خانگی ایرانی، ادویه‌جات، خشکبار، سبزی‌ها و میوه ها و... معرفی می‌شوند، کمتر توریستی از این گردش دست خالی بیرون می‌آید و بخش کمی هم از مواد اولیه مورد نیاز همان روز خریداری می‌شود و تور به سمت مقصد آشپزخانه حرکت می‌کنند.

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
در این تور آداب و رسوم مربوط به غذا، از نحوه خرید و فروش مواد غذایی تا آماده‌سازی و پخت آن و فرایند سفره پهن کردن و چیدمان آن و خلاصه هر چیزی که بشود در اصطلاح فرهنگ غذایی آن را خلاصه کرد، وجود دارد

ایجاد جذابیت توریستی در کشور برای گردشگران خارجی با هدف آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم جزیی از دیپلماسی عمومی هر کشوری قرار دارد که اکنون توسط این دو بانوی ایرانی به خوبی در حال انجام است.
امروزه در دیپلماسی، عنصر «غذا» که محصولی استراتژیک برای عموم مردم جهان است، نقش خاصی ایفا می‌کند؛ تا جایی که از آن تحت عنوان‌هایی مانند «غذا و سیاست خارجی» (Food and Foreign Policy)، «دیپلماسی غذا/ آشپزخانه‌ای» (food diplomacy) و «دیپلماسی شکمی» (gastro diplomacy) در دیپلماسی عمومی یاد می‌شود و مورد توجه و اهتمام ویژه‌ای قرار گرفته و حتی درمعتبرترین دانشگاه‌های جهان به عنوان یک دوره علمی ارائه می‌گردد.


بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای

تورغذایی محدود به آموزش آشپزی غذایی ایرانی نمی‌شود و توریست‌ها به بازار (تجریش) برده شده تا از نزدیک از مغازه‌ها دیدن ‌کنند
اولین بار اصطلاح «دیپلماسی آشپزخانه‌ای» توسط "پل راکوور" یکی از وبلاگ‌نویسان برجسته در زمینه دیپلماسی عمومی ابداع شد. از نظر راکوور، قلب‌ها و ذهن‌های مردم جهان را می‌توان به وسیله "اشتهاء" تصرف کرد؛ هدفی که هر کشوری به دنبال آن است. کشورها برای دستیابی به چهره‌ای موجه در بین مردم جهان، غذاهای کشور خود را در دسترس قرار می‌دهند و ضمن نفوذ در ذهن (به صورت اقناعی به واسطه مُغذی بودن) و قلب (به صورت ارضایی به واسطه طبخ عالی) مردم جهان، آنان را به سمت فرهنگ خود جذب می‌کنند.
آمریکایی‌ها در همین راستا یک اصل شناخته شده دارند: «با ما آشنا شوید، ما را دوست خواهید داشت»، و در سال‌های اخیر کشورهای آسیای شرقی این اصل را کمی تغییر داده‌اند: «ما را بچشید، ما را دوست خواهید داشت.»

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
قلب‌ها و ذهن‌های مردم جهان را می‌توان به وسیله "اشتهاء" تصرف کرد؛ هدفی که هر کشوری به دنبال آن است
«دیپلماسی آشپزخانه‌ای» در ایران برای گردش‌گران خارجی به دلیل طعم و مغذی بودن غذاهایی مانند "آبگوشت بزباش" و انواع "کباب" به شکل مناسبی دنبال می‌شود و این توریست‌های خارجی استقبال فراوانی از غذاهای ایرانی ‌می‌کنند و حتی در خاطرات خود به نیکی از غذاهای ایرانی یاد می‌کنند؛ البته «شیرین طحانان» و «متین لشکری» یک گام جلوتر نیز رفته‌اند و این دقیقاً وجه تمایز تورغذایی آنها با بخشی از برنامه بعضی از تورهای گردشگری است که توریست‌ها را به خانه‌ای می‌برند تا یک خانم خانه برایشان غذای خانگی درست کند و آنها صرفاً مشاهده‌گر و تست‌کننده طعم غذا باشند. در این آموزش عملی برای گردشگران خارجی از هیچ فوت و فنی فروگذاری نمی‌شود و از شستن تا آبکش کردن و دم کردن برنج را ریز به ریز انجام می‌دهند و در این بین از تفاوت انواع طبخ‌ها مثل چلو با پلو و مدت زمان پخت هر کدام و... هم آشنا می‌شوند. 

بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
تور غذایی این دوبانوی ایرانی علاوه بر رونق کسب و کار و درآمدزایی برای آنها، موجب ارزآوری برای کشور نیز می‌گردد
تور غذایی این دوبانوی ایرانی علاوه بر رونق کسب و کار و درآمدزایی برای آنها، موجب ارزآوری برای کشور نیز می‌گردد؛ البته هنگامی که این گردشگران خارجی به کشور خود بازمی‌گردند، به صورت غیرمستقیم سفیر فرهنگی ایران در کشورهای خود می‌شوند و در نهایت موجب تقویت نگرش مثبت به جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود می‌شوند که این اتفاق ارزش بسیار بالاتر از کسب و کار اقتصادی فردی دارد، چراکه موجب ورود گردشگران بیشتری از اقصی نقاط جهان می‌شود و نفع اقتصادی آن به همه مردم می‌رسد.


بانوان ایرانی، پرچمدار دیپلماسی آشپزخانه‌ای
یک اصل در کشورهای آسیای شرقی وجود دارد: «ما را بچشید، ما را دوست خواهید داشت»

متاسفانه نهادهای متولی به‌ویژه وزارت امورخاجه، حوزه دیپلماسی عمومی را بصورت ضعیفی برای غیرایرانی‌ها دنبال می‌کند؛ به عنوان نمونه در دیپلماسی غذایی که از زیرمجموعه‌های دیپلماسی عمومی است، می‌توان آوازه غذاهای ایرانی را به‌صورت جهانی درآورد که جبران این ضعف، توجه و تلاش زیاد مسئولان وزارت خارجه را می‌طلبد. البته خوشبختانه بخش خصوصی منتظر عمل وزارت امورخارجه نیز نمانده و نظیر این دو بانو «شیرین طحانان» و «متین لشکری»، به‌صورت خودجوش و مستقل درحال پیشبرد دیپلماسی عمومی هستند که علاوه بر نفع اقتصادی برای خود و کشورشان، موجب معرفی فرهنگ و آداب ایرانی‌ها به مردم دیگر نقاط جهان شده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصفهان پایان بهمن میزبان همایش ملی ایزینکس
فناوری اطلاعات (فاوا) ستون فقرات پویا و حیاتی زندگی
عملیات بمب گذاری در لس آنجلس
سمن‌ها نقش کلیدی در افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی دارند
پایان جشنواره بین‌المللی تئاتر کردی سقز
برگزاری سومین یادواره شهدای دانشجو معلم شهرستان بهبهان
عضویت در کانال رسمی سازمان مدیریت بحران کشور
سرمربی استقلال: پنالتی خیبر درست نبود
گرامیداشت پانزدهمین سالگرد شهدای حادثه تروریستی تاسوعای حسینی چابهار
امروز ونزوئلا فردا، کجا؟
آغاز برداشت نیشکر در صومعه سرا
برداشت ۸۰ هزار تنی مرکبات از باغات گیلان
حضور دختران فوتبالیست کردستانی در اردوی تیم ملی
گرمای پایدار با صرفه جویی و مدیریت مصرف گاز
تحول هر جامعه‌ای، به کیفیت آموزش نیروی انسانی وابسته است
دعوت دختر فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
خبریاران ۲۴ آذر ۱۴۰۴
تبیین اهمیت قرآن در حیات فرهنگی و اجتماعی
هم افزایی برای رفع موانع و مشکلات فعالان اقتصادی در مهاباد
آرامش در شهر‌های استان اردبیل؛ پلیس ۵۳ خرده فروش مواد را دستگیر کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)