پخش زنده
امروز: -
مدیرکل بهزیستی قزوین با اعلام رتبهبندی میانه استان در زمینه مناسبسازی فضاهای شهری، بر ضرورت تخصیص منابع اعتباری لازم در این زمینه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین؛ مدیرکل بهزیستی قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین از همکاری دستگاهها، به ویژه بانکها، در مناسبسازی مکانهای اداری قدردانی کرد و گفت: در کارگروههای نظارت با حضور کارشناسان بهزیستی، استانداری و شهرداری، تذکرات لازم به دستگاهها داده میشود و اصلاحات باید در بازه زمانی مشخص انجام شود.
وی با بیان اینکه مناسبسازی فضاهای شهری یک مسئولیت اجتماعی است، افزود: بهزیستی مسئول بهینهسازی فضای فیزیکی زندگی معلولان است، اما مناسبسازی حمل و نقل و معابر بر عهده شهرداریها و سایر دستگاهها است.
غلامرضایی با اشاره به وجود دستورالعملهای مدون برای تعیین شرح وظایف دستگاهها در این زمینه، گفت: دبیرخانه نظارت بر مناسبسازی محیط، اماکن، خیابانها و فضای مسکونی در بهزیستی مستقر است و این سازمان، دستگاه بالادستی محسوب میشود.
مدیرکل بهزیستی قزوین با تاکید بر الزامآور بودن نظارت بر مناسبسازی، از بازنگری دورهای و تشکیل کارگروههای استانی و ملی برای ارائه گزارش به بالاترین مقام دولتی خبر داد.
غلامرضایی با اشاره به نظارت بر فضاهای اداری و همکاری دستگاهها در این زمینه، افزود: ورود به بخش خصوصی و پیگیری مطالبات شهروندان و جامعه هدف نیز در دستور کار قرار دارد و گزارش فعالیتها به طور مرتب به استاندار ارائه میشود.
بهزیستی قزوین؛ پیشگام در ارائه خدمات حمایتی و پیشگیرانه به اقشار مختلف
مدیرکل بهزیستی استان قزوین از ارائه بیش از ۱۶۸ نوع خدمت به گروههای مختلف جامعه هدف خبر داد.
وی با تاکید بر رویکرد پیشگیرانه بهزیستی، آگاهسازی و آموزش را از اولویتهای اصلی این سازمان عنوان کرد و گفت: خدمات غربالگری به موقع، وجه تمایز فعالیت بهزیستی از سایر دستگاهها است.
غلامرضایی با اشاره به خدمات حمایتی بهزیستی به معلولان، بر اهمیت ارائه خدمات پیشگیرانه برای جلوگیری از معلولیتها تاکید کرد و افزود: عموم مردم در سنین طلایی باید برای دریافت خدمات به بهزیستی مراجعه کنند یا خدمات را به سمت مردم میبریم.
وی همچنین به خدمات تخصصی بهزیستی به گروههای خاص مانند کودکان اوتیسم، سندروم داون و کودکان کار اشاره کرد.
مدیرکل بهزیستی قزوین در خصوص موازیکاری با سایر نهادهای حمایتی گفت: در حوزه زنان سرپرست خانوار هم بهزیستی و هم کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمات موازی ارائه میدهند، اما تلاش شده با تقسیمبندی فعالیتها، از همپوشانی و ارائه خدمات تکراری جلوگیری شود.
وی همپوشانی سامانههای بهزیستی و سایر دستگاههای حمایتی را در ارائه بهینه خدمات مستمر و پایدار موثر دانست.
غلامرضایی در پاسخ به سوالی در خصوص لزوم ورود قانون برای رفع موازیکاریها گفت: اصلاح قوانین، تدوین دستورالعملهای ابلاغی و تفاهمنامههای همکاری بین دستگاهها میتواند به تسهیل و بهینهسازی ارائه خدمات به نیازمندان کمک کند.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اینکه خدمات بهزیستی از مشاوره ژنتیک پیش از تولد نوزاد آغاز شده و تا مراحل درمانی و حتی هزینههای پس از فوت افراد تحت پوشش را شامل میشود، بر گستردگی و نیاز این خدمات به منابع مالی وسیع تاکید کرد.
غلامرضایی، تقویت منابع اعتباری دولتی و همکاری با شرکای اجتماعی در بخشهای دولتی و خصوصی را برای دستیابی مطلوب به اهداف سازمان ضروری دانست.
وی در ادامه، خدمات حمایتی را شامل امرار معاش، آموزش، مسکن، اشتغال و حرفهآموزی برای جامعه هدف دانست و بیان کرد که این خدمات تنها به افراد دارای معلولیت محدود نمیشود، بلکه شامل گروههای حمایتی دیگر مانند زنان سرپرست خانوار، کودکان بدسرپرست و بیسرپرست و سایر شهروندان نیازمند نیز میشود.
مدیرکل بهزیستی استان، خدمات توانبخشی را مختص افراد دارای معلولیت در درجات مختلف (خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید) عنوان کرد و گفت: این خدمات شامل توانبخشی پزشکی، ارتوپدی، فیزیوتراپی، گفتار درمانی، کاردرمانی و خدمات آموزشی تخصصی است.
غلامرضایی تاکید کرد که خدمات تخصصی واحد توانبخشی در ذیل خدمات حمایتی قرار میگیرد و این مجموعه در ابعاد مختلف حامی جامعه هدف توانخواهان است.
۲۷ هزار معلول و ۵ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی قزوین
به گفته غلامرضایی، ۲۲ هزار نفر از معلولان تحت پوشش، مستمری دریافت میکنند. ۵ هزار نفر دیگر نیز پرونده مددجویی دارند، اما خواهان دریافت کمک مالی نیستند.
غلامرضایی با اشاره به اینکه ۳۲ هزار نفر جمعیت هدف سازمان هستند، تاکید کرد که خدمات توانبخشی به صورت یکسان به همه مددجویان ارائه میشود.
وی افزود که علاوه بر مستمری، بستههای حمایتی معیشتی برای خانوادههای دهکهای ۱ تا ۳ و بستههای بهداشتی برای بیماران ضایعه نخاعی و وابسته به تخت نیز در نظر گرفته شده است.
به گفته مدیرکل بهزیستی قزوین، سازمان در صورت نیاز، تجهیزاتی مانند سمعک و واکر را برای معلولان تهیه میکند و در صورت لزوم، از طریق خرید خدمت نیز حمایت مالی ارائه میدهد.
مدیرکل بهزیستی از افزایش حمایتهای معیشتی، پزشکی و بهداشتی از خانوادهها در سال جاری خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نیز مستمریها افزایش یابد.
به گفته وی، هدف اصلی بهزیستی، توانمندسازی معلولان و زنان سرپرست خانوار است و سازمان با ابزارهای مختلفی تلاش میکند تا این افراد را متکی به خود کند.
غلامرضایی با اشاره به خروج افراد از چرخه حمایتی بهزیستی، گفت که معلولان با وجود معلولیتهای شدید، در شرکتها مشغول به کار هستند.
وی از شرکت محصولات بهداشتی فیروز به عنوان نمونهای موفق در زمینه استخدام معلولان نام برد و گفت که تمامی کارگران این مجموعه از جامعه هدف بهزیستی هستند.
غلامرضایی با اشاره به اینکه کار در منزل نیز فرصت خوبی برای اشتغال و درآمدزایی است، گفت که بهزیستی تلاش میکند تا معلولان را به عنوان فعالان اجتماعی در عرصههای مختلف جامعه حضور یابند.
وی از مدالآوری معلولان قزوینی در سطح ملی و جهانی به عنوان افتخاری برای استان یاد کرد.
استخدام ۲۵۴ معلول در دستگاههای دولتی قزوین
مدیرکل بهزیستی قزوین با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی ویژه معلولان در نیمه دوم سال گذشته، گفت: از ۲۵۴ نفر سهمیه استان، ۹۰ نفر در مرحله گزینش قرار دارند، ۱۱ نفر جذب اداره بهزیستی و حدود ۶۰ نفر وارد آموزش و پرورش شدهاند.
به گفته وی، بیشترین جذب معلولان با تحصیلات دانشگاهی در آموزش و پرورش صورت گرفته و این افراد بر اساس رشته تحصیلی خود در پستهای مختلف اداری مشغول به کار شدهاند.
مدیرکل بهزیستی قزوین ابراز امیدواری کرد که این روند در سالهای آتی نیز ادامه داشته باشد و از همکاری سازمان بهزیستی با سایر دستگاهها در این زمینه قدردانی کرد.
غلامرضایی با اشاره به وظیفه بهزیستی در تدوین و ابلاغ قوانین مربوط به مدارس ویژه، بر لزوم مناسبسازی فضاهای آموزشی در سطوح بالای تحصیلی، به ویژه پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم، تاکید کرد.
وی گفت: مناسبسازی فضاها برای رفت و آمد و تردد معلولان در مدارس و همچنین ایجاد مجتمعهای واحد آموزشی از جمله برنامههای بهزیستی در این زمینه است.
غلامرضایی همچنین از همکاری بین بهزیستی و نوسازی مدارس برای تامین وسایل کمک توانبخشی، از جمله ویلچر برقی، برای دانشآموزان معلول خبر داد و گفت: این وسایل با بررسی شرایط تخصصی و اختصاصی به افراد واجد شرایط ارائه میشود.
پیشگیری از اعتیاد با آگاهسازی نوجوانان و جوانان
غلامرضایی با اشاره به اینکه پیشگیری از اعتیاد نیازمند مشارکت همه دستگاهها است، گفت: باید به حدی حساسسازی و آگاهسازی صورت گیرد که شهروندان نسبت به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
به گفته وی، بهزیستی طرحهای مختلفی را در سطوح مختلف آموزشی، کارمندی و کارگری اجرا میکند که هدف اصلی آنها آگاهسازی و پیشگیری اولیه از انواع معلولیتها و آسیبهای اجتماعی است.
غلامرضایی به طرح مانا اشاره کرد و گفت: این طرح با رویکرد ارتباط موثر، کسب مهارت حل مسئله و کنترل خشم، مهارتهای اصلی زندگی را به نوجوانان آموزش میدهد و مشارکت اجتماعی را ترویج میکند.
مدیرکل بهزیستی قزوین از اجرای طرح کیان برای کارمندان دولت خبر داد و گفت: این طرح نیز با هدف آموزش و آگاهسازی کارمندان در معرض آسیبهای مختلف اجرا میشود و با استقبال دستگاهها مواجه شده است.
غلامرضایی به آموزشهای فرزندپروری و آموزشهای پیش از ازدواج نیز اشاره کرد و گفت: این آموزشها با هدف انتخاب عاقلانه همسر و جلوگیری از آسیبهای احتمالی در زندگی مشترک ارائه میشود.
به گفته وی، سایر سطوح آموزشی نیز در خدمات اجتماع محور در سطح محلات در حال انجام است، اما این اقدامات قطرهای در برابر حجم وسیع نیازها است.